GPT-4 artık kullanımda

Yazar: lacinyldrm 17/03/2023 0 Adet Yorum Yapıldı Sosyetic Sosyal Medya Ajansi,

Çıktı, çıkacak derken GPT-4 artık kullanımda. Bu önemli gelişmeyle ilgili detayları sizler için derledim.

✔️25 dakika süren YouTube canlı yayınının kaydını buradan izleyebilirsiniz:
https://lnkd.in/diSbCbJC

✔️TechCrunch tarafndan yapılan güzel özeti buradan okuyabilirsiniz:
https://lnkd.in/d3zwk5MT

✔️Prof. Dr. Cem Say’ın yorumlarını buradan okuyabilirsiniz:
https://lnkd.in/ddYNgSGR

Önceki versiyonlardan GPT-4’ü ayıran ve öne çıkan özellikler şöyle:
 
1. GPT-4 görüntüleri görebiliyor ve anlayabiliyor.
ChatGPT ve GPT-3 sadece metin yazabiliyor ve soruları cevaplayabiliyorken; GPT-4 ilgili bilgileri bulmak için görüntüleri işleyebiliyor ve bir resimde ne olduğunu açıklayabiliyor. OpenAI tarafından verilen örnekte, komik bir şekilde büyük boyutlu bir iPhone konektörünün görüntüsündeki espriyi açıklayabiliyor. GPT-4’ün görme engelliler için teknolojik cihaz kullanılmasına yardımcı olan “Be My Eyes” ile de ortaklığı, ayrı bir güç sağlamış gibi duruyor.
 
2. GPT-4'ü kandırmak önceki versiyonlarına göre daha zor.
OpenAI GPT-4’ü son bir veya iki yıldır kötü niyetli yönlendirmeler üzerine eğitti. Bu da GPT-4’ü "doğruluk, yönlendirilebilirlik ve korkulukların dışına çıkmayı reddetme" konusunda daha iyi hale geldiği gözlemlendi.
 
3. GPT-4 daha uzun bir hafızaya sahip.
Bu büyük dil modelleri milyonlarca web sayfası, kitap ve diğer metin verileri üzerinde eğitiliyor, ancak bir kullanıcıyla gerçekten bir konuşma yaptıklarında, "akıllarında" ne kadar tutabileceklerinin bir sınırı bulunuyor. GPT-3.5 ve ChatGPT'nin eski sürümünde bu sınır yaklaşık 8,000 kelime veya bir kitabın 4-5 sayfası kadardı. GPT-4 ise daha uzun bir hafızaya sahip. Aklında 50 sayfaya kadar metin tutabiliyor, bu da yaklaşık 64.000 kelimeye karşılık geliyor.
 
4. GPT-4 çok dilli.
GPT-4 önceki modellere göre daha çok dillidir. GPT-4, İtalyancadan Ukraynacaya ve Koreceye kadar 26 dilde binlerce çoktan seçmeli soruyu yüksek doğrulukla yanıtlayabildiğini göstererek bu yolda büyük bir adım attı.
 
5. GPT-4'ün farklı 'kişilikleri' var.
Yönlendirilebilirlik, modellerin talep üzerine davranışlarını değiştirme kapasitesine atıfta bulunan bir kavram. GPT-4, GPT-3.5'ten daha doğal bir şekilde yönlendirilebilirlik özelliği ile entegre edilmiş. Kullanıcılar modelin kişiliğini "sabit bir ayrıntı, ton ve stile sahip klasik ChatGPT kişiliği" ihtiyaçlarına göre değiştirebiliyorlar. Geliştiriciler, modelin karakterini bozmamak için belirli bir bakış açısı, konuşma tarzı, ton veya etkileşim yöntemi ekleyebiliyorlar. GPT-4’ün yönlendirilebilirlik özelliği, daha doğal bir şekilde kullanıcılara modelin davranışlarını değiştirme imkanı sunuyor.
GPT-4 bu özellikler ile daha tutarlı ve komutu daha iyi analiz edebiliyor hale gelmiş durumda.
 
GPT-4 ile ilgili yeni kullanım alanlarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Faydalı olmasını diliyorum.

#linkedin #socialmedia #dijitalpazarlama #instagram #video #linkledin #socialmedia #bussiness #facebook #twitter #google #linkledIn  #tiktok #youtube #yapayzeka #podcast #sosyetic #sosyalmedyaajansi #lacinyldrm #ugurcubukcu

Yorum Yap