Sosyal Medya 3

Yazar: lacinyldrm 29/11/2022 0 Adet Yorum Yapıldı Sosyetic Sosyal Medya Ajansi,

Sosyal medya, günümüzün dijital çağında kişi veya işletmeler gibi hemen her kesim tarafından kullanılan bir sosyal ağdır. Kullanım alanını her geçen gün bir tık öteye taşıyan sosyal medya, bilgiye hızlı erişim imkanının yanı sıra bir çok amaç için kullanılabilmektedir.
Sosyal medya nedir?

Sosyal medya, kullanıcı tarafından üretilen içeriğin (görüş, haber, makale, fotoğraf, tanıtım, tasarım vb.) yine kullanıcı tarafından paylaşıldığı online bir ağdır.  

Özellikle mobil telefon kullanım oranlarının artmasıyla birlikte oldukça hızlı yayılmıştır.
Sosyal Medya ne işe yarar?

Sosyal medyanın temel amacı ise paylaşmaktır. Bir işletmenin reklam çalışmalarının yürütülmesi, eğlenceli anıların paylaşımı, düşünce veya haber gibi çok farklı amaçlar için kullanılabilir.
Başlıca kullanılan sosyal medya türleri

En sık kullanılan sosyal medya türleri şunlardır;
Youtube
Facebook
Instagram
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Tumblr
Tiktok
Snapchat
Blogger
Wordpress
Sosyal medyanın avantajları neler?

Hızla gelişim gösteren bir yapıya sahiptir. Ufak tefek dezavantajları olsa da birçok avantajı bulunmaktadır.

İşletmeniz için tanıtım çalışmaları yürütebilirsiniz
Yine işletmeniz için uygun maliyetli reklam kampanyaları oluşturup, yayınlayabilirsiniz
Farklı haber kaynaklarına erişebilirsiniz
Çok uzakta olsalar bile eski arkadaş veya akrabalarınıza ulaşarak iletişim kurabilirsiniz.
Çok farklı kültürleri gözlemleyebilir, birçok anı paylaşımı yapabilirsiniz

Dezavantajları neler?
Sosyal medya büyük ölçüde yetişkinlerin yer alması gereken bir platform iken genç kitlelerin de oldukça ilgisini çeken bir platformdur. Bu nedenle sosyal medyada geçirilen fazladan zaman farklı problemler doğurabilir.
Sosyal medya iyi amaçlar için kullanıldığı gibi kötü amaçlar için de (dolandırma, kandırma, taciz vb.) kullanılabilir. Bu nedenle oldukça dikkatli olunması gereken bir platformdur.
Sosyal medyada fazla geçirilen zaman toplumdan uzaklaşma, asosyalleşme gibi sorunlara yol açabilir. Zira bu platformda fazla geçirilen zaman aile, akraba ve yakın arkadaşlarla geçirilmesi gereken zamanın buralarda geçirilmesine sebep olup yalnızlaştırmaya sebebiyet vermektedir.
Yine bu platformlarda geçirilen zaman zarfında hareketsiz kalınması obezite gibi önemli sorunları da tetiklemektedir.
Bu mecralarda kötü alışkanlıkların da paylaşılabileceği için özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin etkilenme ve kandırılma olasılığı oldukça yüksektir. Bu nedenle aile kontrolünde ve oldukça kısa zamanlar geçirilmesi önerilmektedir.

Metin Yazarı : Sosyal Medya Uzmanı Uğur ÇUBUKÇU 
​https://www.linkedin.com/in/ugurcubukcu/

Yorum Yap

Davet Bağlantısını Sınırsız Yapın!Türk KullanıcılarŞifre Gerekmez0-15 Dakikada Başlar3D Secure Güven..
1.000,00TL
Günlük Hız 3500Global DinleyicilerŞifre Gerekmez3D Secure Güvenilir Ödeme7/24 Aktif Canlı Destek..
499,00TL
Garantili ServisDüşüş YaşanmazPara Kazanmayı AçarEtkileşimi Arttırır0-5 Dakikada Başlar3D Secure Güv..
525,00TL
+1000Takipçi HediyeKarışık HesaplarŞifre Gerekmez60 Gün Garantili Takipci PaketiSiz Takip Yapmazsını..
450,00TL
Sosyetic.com'un sosyal medya paketleri, işletmemizin hesaplarının aktif ve ilgi çekici olmasını sağladı. Takipçi sayımızda gözle görülür bir artış oldu.
- Zeynep E.
Sosyetic.com sayesinde işletmemizin dijital varlığı güçlendi. Hızlı ve profesyonel hizmetleriyle Laçin Yıldırım ve ekibine teşekkür ederiz!
- Ayşe K.
Sosyetic.com'un hizmetleri sayesinde işletmemizin dijital stratejisi daha etkili ve verimli hale geldi. Laçin Yıldırım'a profesyonel yaklaşımı için teşekkür ederiz.
- Deniz S.
Alışverişim sorunsuz geçti. Hizmetiniz süper.
- Turgay Karabıyık
Ana Okulumuzun Web Sitesi, Google Reklamları ve Sosyal Medya Yönetimleri Sosyetic.com Laçin Yıldırım Tarafından Yapılıyor Oldukçe Memnunuz.
- Emrah YUCA
Sosyal medya yönetimi için Sosyetic.com'u tercih etmek en doğru karardı. İçeriklerimizin kalitesi arttı ve takipçi sayımız katlanarak büyüdü!
- Cemal G.
Google reklamlarımızı Sosyetic.com yönetiyor ve sonuçlar muhteşem! Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde kampanyalarımızı kolayca takip edebiliyoruz.
- Ahmet Korkmaz
Ana okulumuzun web sitesini Sosyetic.com'un eline teslim ettiğimizden beri kullanıcı deneyimi ve görünümde büyük bir fark gözlemledik. Laçin Yıldırım'a teşekkür ederiz!
- Zeynep A.
Web sitemizi Sosyetic.com'a teslim ettiğimizde, onların hızlı ve profesyonel çalışması bizi şaşırttı! Tüm sektörlere uygun harika tasarımlar sunuyorlar.
- Ebru D.
Threads uygulaması, sosyal medya platformlarında etkileşimi artırmak için harika bir seçenektir. Sosyetic.com'un sağladığı destekle, Threads kullanıcıları takipçi ve beğeni gibi etkileşimleri artırabilirler. Facebook, Instagram, YouTube ve diğer sosyal medya platformlarında Threads ile daha geniş bir kitleye ulaşabilir, içeriklerinizi daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz. Sosyetic.com, sosyal medya alanında sunduğu hizmetlerle, Threads kullanıcılarına daha etkili ve başarılı bir dijital varlık olma imkanı sunmaktadır. Siz de Threads ve sosyetic.com'un gücünü keşfedin.
- Adile H.
Sosyetic.com'un sosyal medya yönetim hizmeti, markamızın tanıtımında büyük rol oynadı. Etkili stratejileri ve yaratıcı içerikleriyle çok memnun kaldık.
- Mehmet Y.
Sosyetic.com, markamızın dijital dünyada daha görünür olmasını sağladı. Laçin Yıldırım'ın profesyonelliği ve samimiyetiyle çalışmak keyifli bir deneyimdi.
- Elif T.